O nama
Korpa
U korpi nema artikala.

O nama

Preduzeće L-DEMA doo je osnovano 2015 godine u Podgorici. L-DEMA doo je generalni zastupnik filtera za vodu njemačke kompanije BRITA GmbH za trzište Crne Gore. BRITA proizvodi su namijenjeni za domaćinstva, ali i za profesionalne mašine i aparte koji se koriste kod pripremanja hrane i pića, prvenstveno u ugostiteljskim objektima i pekarama.

Preduzeće L-DEMA d.o.o. nudi sledeće usluge:

  • Edukaciju o BRITA proizvodima;
  • Predlaganje odgovarajućih BRITA Professional proizvoda na osnovu ustanovljenog tipa mašina u ugostiteljskim objektima;
  • Prodaja BRITA proizvoda;
  • Ugradnja proizvoda iz linije BRITA Professional;
  • Servis ugrađenih proizvoda iz linije BRITA Professional;
  • Analizu vode – testiranje sastava vode, karbonatne i totalne tvrdoće vode na određenoj lokaciji. 

Misija preduzeća L-DEMA doo je uvođenje novog standarda u filtraciji vode na crnogorskom tržištu, kao i nuđenje proizvoda i rješenja koji mogu da pojednostave i unaprijede Vaše poslovne procese. Baveći se optimizacijom vode, kako u domaćinstvu, tako i u ugostiteljstvu, ujedno znači da radimo na oblikovanju jednog od najznačajnijih segmenata tržišta u budućnosti.

BRITA

Heinz Hankammer je 60-tih godina osnovao firmu BRITA, inspirisanu imenom njegove kćerke. Ideja koja je stajala iza nje: optimizovati vodu iz slavine, prvenstveno za automobilske akumulatore, a ubrzo nakon toga i za kućnu upotrebu. Godine 1970-te, lansirao je prvi filter za vodu i patentirao ga. Ono što je počelo kao proizvodnja u njegovom dvorištu, tokom narednih 50 godina razvilo se u međunarodnu kompaniju.

Prva posuda za filtraciju vode - zvanično nazvana Haushaltsvasserfilter I (kućni filter za vodu I) - bio je lijevak koji je postavljen na prozirnu posudu. Jednostavan i funkcionalan. Oblik lijevka i njegova jarko narandžasta boja oslikavali su stil '70 -ih. Ali princip filtracije je bio vizionarski.

Hankammer je koristio jono-izmenjivačku smolu i aktivni ugalj kako bi se smanjila količina kamenca zajedno sa supstancama koje kvare miris i ukus vode. Rezultat je bila mekša voda boljeg ukusa. I onda i sada.

Izazov: Heinz Hankammer je znao da je čaj napravljen sa filtriranom vodom imao bolji ukus i izgled - ali kako je u to uvjerio i druge?

Razvijanjem testa za čaj.

Napravio je dvije šolje čaja: jednu sa vodom iz slavine, jednu sa BRITA filtriranom vodom.

Nakon hlađenja, neugodni tragovi su plutali po površili čaja napravljenim sa vodom iz slavine, dok je drugi čaj bio bistar i sa finom aromom.

To je ostavilo jak utisak na sve koji su to vidjeli.

Neumorno, Heinz Hankammer je poboljšavao tehničke detalje svog proizvoda, ne gubeći iz vida segmente kao što su održivost i odgovornost.

Godine 1979-te zamjenski kertridži filtera postaju dio BRITA portfolija.

Pored sprovođenja inženjerskih istraživanja i proširenja asortimana proizvoda na profesionalne filtere za komercijalnu upotrebu, BRITA se dugo fokusirala na dizajn.

Moto Heinza Hankammera “jasan, koristan i ekonomičan” je nešto što BRITA dizajneri prate i do danas sa velikim uspjehom.

Bokal za vodu Navelia je nagrađen sa Japanese Good Design Award u 2008 godini, i sa renomiranom Red Dot Award u 2009 godini.

Nakon pokretanja proizvodnje profesionalnih filtera 1980-te godine, baristi i vlasnici restorana pohrlili su ka BRITA kompaniji. Filtrirana voda je jednostavno imala odličan ukus. Usljed mogućnosti da razviju svoju punu aromu, kafa, čaj i hrana postali su delikatesi.

Sektor je rastao brzo, posebno zato što filtrirana voda sa BRITA aparatima štiti skupu ugostiteljsku opremu.

Profesionalne mašine i uređaji više ne zahtijevaju skupo održavanje i popravke uzrokovane naslagama kamenca.

Danas, širom svijeta, i bolnice, starački domovi, škole, vrtići i kancelarije, takođe, mogu biti opremljene sopstvenim BRITA rješenjem za filtraciju vode.

U BRITA kompaniji radi preko 1800 zaposlenih, u 28 nacionalnih i međunarodnih filijala i podružnica u 66 zemalja širom svijeta, uključujući 942 sa sjedištem u Njemačkoj.

Ova porodična kompanija održava proizvodne pogone u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji i Kini.

Širenje poslovanja po svijetu je ključni strateški cilj. Prva tržišta su bile Španija i Francuska. U 80-tim godinama, pridružila se Velika Britanija, koja je i danas važno tržište.

Trenutno, BRITA upravlja azijskim podružnicama u Japanu, Kini, Tajvanu i Hong Kongu.

BRITA je nedavno otvorila kancelariju u Turskoj, kao kapiju ka Aziji.

Upoznavanje navika drugih kultura i poboljšanje vode koju ljudi piju, veliki su pokretači razvoja inovativnih tehnologija i modernih proizvoda. To je način na koji svijet otkriva BRITU, koja je prepoznatljiva po povjerenju i stručnosti.

Za više detalja: https://www.brita.co.uk/experience-brita/history