Filteri za vodu odličnog ukusa dostupni svima
Korpa
U korpi nema artikala.

FAQ

Benefiti filtrirane vode

Tvrdoća vode se dijeli u dvije kategorije: trajna tvrdoća i privremena tvrdoća. Trajna tvrdoća ne utiče na ukus vode ili na način rada kućnih aparata. Privremena tvrdoća vode utiče na ukus hrane i pića pripremljenih sa toplom vodom. Dalje, uzrokuje naslage kamenca u kućnim aparatima u kojima se zagrijava voda, kao što su čajnici/ketleri, džezve, aparati za kafu, šerpe, pegle na paru... Smanjujući privremenu tvrdoću vode, BRITA filteri uklanjaju čestice koje utiču na ukus i izgled vode, aromu napitka, kao i naslage kamenca. Rezultat je čista voda odličnog ukusa za pripremu hladnih i toplih napitaka, hrane i manje naslage kamenca na kućnim aparatima. Da li znate kolika jeprivremena tvrdoća vode u vašem gradu?

Ne. Zamrzavanje Fll&Go Active boce može oštetiti djelove boce ili MicroDisc filter.

Da. Svi BRITA sistemi za filtriranje vode uveliko smanjuju potrošnju plastičnih boca. S obzirom da se mogu reciklirati, komponente BRITA proizvoda imaju pozitivan uticaj na životnu sredinu.

Ne. BRITA filteri za vodu smanjuju supstance iz vode sa česme koje mogu uticati na njen ukus i izgled. Proces filtracije samo delimično demineralizuje vodu. Nasuprot tome, destilovana voda je u potpunosti demineralizovana. Zbog toga filtrirana voda nije pogodna za upotrebu gdje je potrebna destilovana voda, kao npr kod akumulatora za automobile.

Voda iz gradskog vodovoda je strogo regulisana i kontrolisana, ali može sadržavati supstance koje narušavaju njen ukus i izgled. BRITA filter za vodu može da smanji:

  • karbonatnu tvrdoću / kamenac (joni kalcijuma i magnezijuma),

  • slobodni i vezani hlor (ako postoji)

  • jone teških metala (npr. olovo i bakar)

BRITA filtrirana voda pruža Vama i Vašoj porodici idealnu osnovu za aromatične tople napitke, poput kafe i čaja. Idealna je za kuvanje i efikasno štiti kuhinjske uređaje od nakupljanja kamenca.

Držite BRITA bokal hladnom mjestu, ili u frižideru. Takođe, zaštitite svoj BRITA proizvod od direktne sunčeve svetlosti i konzumirajte vodu u njemu u roku od jednog dana. Ukoliko imate BRITA bokal koji ne može da stane u vaš frižider, a želite hladnu vodu, prespite iz njega filtriranu vodu u staklenu bocu i ohladite je u frižideru.

PITANJA O BRITA ZAMJENSKIM FILTERIMA

Svi BRITA filteri pružaju visok stepen filtracije, istovremeno smanjujući broj supstanci koje mogu negativno uticati na ukus ili miris vode, kao što je hlor. Pored toga, BRITA filter je jednostavan za upotrebu i skladištenje.

BRITA Maxtra+ filter:

Inovativni BRITA Maxtra+ filter obezbeđuje do četiri nedelje i do 150 litara sveže filtrirane vode. Njegova jonoizmjenjivačka smola smanjuje karbonatnu tvrdoću (kamenac), kao i jone teških metala, poput bakra i olova. Aktivni ugalj smanjuje supstance koje mogu da naruše ukus i izgled vode, kao što su hlor i jedinjenja hlora.

BRITA MicroDisc filter:

Kompaktni i moćni BRITA MicroDisc filtrira do 150 litara vode i traje do četiri nedelje. Tehnologija zaustavlja neželjene elemente koji utiču na ukus vode, poput hlora, istovremeno dopuštajući mineralima poput kalcijuma i magnezijuma da prođu.

To je samo aktivni ugalj iz BRITA filtera. Granulirani aktivni ugalj je napravljen od ljuski kokosovog oraha. Kao i svi prirodni proizvodi, ljuske kokosovog oraha podložne su prirodnim varijacijama u kvalitetu proizvoda. Ponekad to dovodi do abrazije djelova aktivnog uglja u vašoj filtriranoj vodi. Priprema vašeg filtera u skladu sa uputstvom za proizvod pomaže da uklonite prašinu aktivnog uglja.
 

Ne brinite, to je potpuno normalno. Bilo da je vlažna ili suva, nema uticaja na performanse kertridža.

Da biste osigurali da uživate u visokokvalitetnoj BRITA filtriranoj vodi, mijenjajte filter u redovnim intervalima. Vijek trajanja filtera zavisi od lokalnog kvaliteta vode. Ako vaša voda ima karbonatnu tvrdoću od 10 -12 ° dH, filter može prečistiti 100 litara vode. Ako je voda tvrđa, vijek trajanja filtera se s tim umanjuje i obratno, ako je voda manje tvrda, količina vode koju filter može prečistiti je veća. Uložak treba zameniti najmanje svake četiri nedelje, tj mjesečno.

Generalno, trebalo bi da zamjenite MicroDisc filter svake četiri nedelje, tj mjesečno kako biste imali optimalno djelovanje. Mnogi BRITA proizvodi dolaze sa prikladnim elektronskim displejem koji prati trajanje filtera i signalizira kada ga treba promijeniti.

Novi BRITA MicroDisc koristi ActivSelect tehnologiju da efikasno smanji supstance koje negativno utiču na ukus vode (kao što je hlor), a istovremeno omogućava prolazak važnih minerala. Svaki MicroDisc je napravljen od prirodnog aktivnog uglja iz ljuske kokosovog oraha i ima milione sitnih pora. Ove pore hvataju i zadržavaju neželjene elemente. Rezultat je svježa voda boljeg ukusa.

I BRITA Maxtra + i BRITA MicroDisc dizajnirani su za brzu i jednostavnu upotrebu.

BRITA Maxtra + zamjenski filter:

Jednostavno napunite bokal ili drugu posudu sa vodom. Uronite BRITA Maxtra + filter u hladnu vodu i lagano protresite da biste uklonili sve mjehuriće vazduha. Postavite filter u ležište unutrašnjeg dijela bokala i dva puta zaredom napunite i prospite vodu nakon filtriranja. Nakon prosipanja vode od prva dva punjenja bokala, vaš BRITA filter je spreman za upotrebu.

BRITA MicroDisc zamjenski filter:

Prije prvog korišćenja MicroDisc-a, stavite ga pod tekuću vodu i lagano protrljajte obje strane filtera prstima otprilike 30-60 sekundi. Na ovaj način se uklanja prašina aktivnog uglja koja može biti prisutna na filteru. Nakon toga vaš MicroDisc je spreman za upotrebu.

Ako se pravilno skladište, svi originalni BRITA zamjenski filteri mogu se čuvati i po nekoliko godina. Pravilno skladištenje znači na temperaturama između 1° C i 50° C, bez izlaganja direktnoj sunčevoj svjetlosti ili toploti. Filter takođe treba da ostane zatvoren u svom originalnom pakovanju.

Da. Sastav svih BRITA filtera posjeduje certifikate za kontrolu kvaliteta hrane i pića i potpuno su bezopasni čak i ako se slučajno progutaju.

Kada se BRITA filter napuni, on jednostavno prestane da filtrira. Ne propušta nečistoće nazad u filtriranu vodu.

Maxtra+ filter sadrži mješavinu jonoizmjenjivačke smole i aktivnog uglja koja je testirana i certifikovana za upotrebu pri spremanju hrane i pića. Jonoizmjenjivačka smola smanjuje karbonatnu tvrdoću (kamenac) i smanjuje jone teških metala, poput bakra i olova, koji se mogu javiti kao posljedica kućne instalacije. Aktivni ugalj smanjuje supstance koje negativno utiču na ukus i izgled vode, kao što su hlor i jedinjenja hlora.

PITANJA O BRITA PROIZVODIMA

Svi materijali BRITA proizvoda koji su u kontaktu sa vodom ne sadrže polikarbonat i zato ne oslobađaju bisfenol A (BPA). Pored toga, materijali koji se koriste za izradu BRITA proizvoda su testirani i certifikovani za upotrebu pri spremanju hrane i pića. Ovo uključuje migracione testove u skladu sa zakonodavstvom Evropske Komisije. U skladu sa tim, kod BRITA proizvoda ne postoji zabranjenih/opasnih supstanci iznad nivoa koji je definisala Evropska Komisija.

Da, većina BRITA bokala je sigurna za pranje u mašini za sudove i do 50°C. Takođe, BRITA bokal možete prati ručno toplom vodom, tečnošću za pranje suđa i sunđerom. Molimo pogledajte uputstvo za upotrebu više informacija. Sledeći BRITA proizvodi/komponente nisu bezbjedni za pranje u mašini za pranje posuđe. Iste treba čistiti kako je opisano u uputstvu za upotrebu:

  • BRITA fill&enjoy Fun

  • Poklopac Marella i Aluna

  • BRITA MEMO, METER i Smart Light: uklonite ih sa poklopca prije stavljanja poklopca u mašinu za pranje posuđa.

Ne. Vaša BRITA fill&go Active ili Vital boca dizajnirana je za upotrebu samo sa vodom odobrenom za piće, u skladu sa zakonskim propisima, kao što je voda iz mreže gradskog vodovoda. Samu bocu možete koristiti za druge napitke, samo ukoliko u njoj nije postavljen MicroDisc filter.

Jednostavno pritisnite i držite dugme za start na poklopcu dok se na ekranu ne pojave četiri trake i dva puta prikažu treptanje. Nakon toga će BRITA MEMO započeti odbrojavanje. Trepereća tačka u donjem desnom uglu ekrana pokazuje da BRITA MEMO radi. Broj traka na ekranu ukazuje na preostalo vrijeme trajanja filtera u nedeljama, pri čemu će jedna traka nestajati svake nedelje. Filter treba zamijeniti najmanje svake četiri nedelje. Na taj način ćete uživati u optimalnom djelovanju svog BRITA filtera.

Fill&go Active boca je dostupna u dvije veličine. Uobičajena veličina je zapremine do 0.6 litara vode, dok je XL veličina zapremine do 1 litar vode.

Da. Minerali poput kalcijuma i magnezijuma mogu proći kroz inovativni MicroDisc filter sa aktivnim ugljem. Dizajniran je da smanji hlor i industrijske zagađivače koji kvare miris i ukus vode za piće. 

Savjetujemo vam da uvijek slijedite preporuke nadležne institucije za kontrolu vode za piće. Ako vas upute da prokuvate vodu prije pića, preporučujemo vam da prvo filtrirate vodu, a zatim je prokuvate. Kad prekuvavanje vode više nije potrebno, očistite cijeli BRITA proizvod i ubacite novi filter.

Da. Uobičajena veličina od 0,6 litara dizajnirana je da stane u većinu standardnih držača boca za vodu za bicikle. Međutim, veličina XL od 1 litra ne staje.

JOŠ UVIJEK TREBA POMOĆ!